Tryk her for
printvenligt

eksemplar

 

Nedenstående billede

er tilfældige og
er ikke rejsen. Kig
i digtsamlingen for
de rigtige.

 

vandkant-22.08

vandkant-22.08-2

vandkant-22.08-3

vandkant-22.08-4

vandkant-22.08-5

vandkant-22.08-6

vandkant-22.08-7

vandkant-22.08

Rutebeskrivelse til ”Poesi-rejsen” www.vandkant.dk

Med digt-og billedsamlingen Vandkant kan man foretage en poesirejse på Sydsjælland og Møn og besøge alle de poetiske steder, som forfatteren af bogen har besøgt. Tallene i parentes henfører til den side, hvor billedet er i bogen. Afsæt minimum tre dage.

Lund (9)

Er et lille fiskerleje på sydsiden af Stevns. Det findes let på kortet. Herfra kan man se Møn i det fjerne

Knudshoved (60, 69)

Vest for Vordingborg udgår halvøen Knudshoved. To af bogens billeder er fra Knudshoved
(man skal beregne en halv dag til dette sted)

Mallings Kløft (forsiden)

Når man har besøgt Knudshoved, går turen videre til Stensved, hvor man drejer til højre ad Vestenbækvej (ved kasernen) og fortsætter et par kilometer ud ad denne vej. Mallings Kløfte skærer sig gennem skoven helt ned til Færgestrømmen.

Langø (13)

Turen går videre mod Møn. I Langebæk drejer man til højre. Kør ca. en kilometer. Så til venstre ad Langøvej. Man parkerer ved den lille lystbådehavn, som ligger lige inden dæmningen til Langø. Når man har spadseret over dæmningen, er billedet taget med udsigt over engene og en fåreflok. 
På Langø kan man både gå til venstre og til højre. Man kan bruge en halv dag på at vandre til østsiden og vestsiden af øen.

Bassinerne ved Sukkerfabrikken (74, 16)

Her er flere af bogens billeder taget. Bassinerne blev tidlige brugt til det vand, man skulle af med, når roerne var blevet skyllet. Området er fredet. I tusindvis af fugle kommer hvert år til bassinerne.

Ørnebakken i Lendemark (49, 30)

Her bor forfatteren af bogen. Man kan ringe og få en aftale om en kop kaffe og et kig ud over markerne, hvor det fantastiske billede af ”Flyvende sommer” er taget.(tlf. 25320010).

Ørebæk (39, 56, 36, 29)

Kør ud ad Rødkildevej. Efter to kilometer passeres højskolen Rødkilde. Kør nu videre langs Noret, indtil der kommer et skilt med ”Hjelm”. Videre ad denne vej til ”Ørebækvej”. Kør ned ad denne, indtil stranden nås. Her er flere af billederne taget.

Oddermose strand (44)

Man kører tilbage ad Hjelmvej og drejer til højre ad Søndersognsvej. Efter et par kilometer kommer man til Tøvelde. Her går det lige ud ad Lindegårdsvej. Et par kilometer ude er der afviser til Oddermose strand.

Råbylille Strand (44, 45)

Når man har besøgt Oddermose Strand, køres videre til Råbylille Strand. Følg blot den snoede vej, indtil sommerhusområdet i Råbylille. Her er en dejlig badestrand, hvor to meget smukke havbilleder er taget.

Kobbelgården (42)

Kør ad Råbylille Strandvej, indtil den munder ud i Søndre Landevej. Her køre stil højre. Kør cirka tre kilometer. Til højre ved skiltet, hvorpå der står ”Kobbelgården”. Kør ud til stranden, hvor der er en parkeringsplads. Der en dejlig strand her.

Klintholm Havn (35)

Tilbage på Søndre Landevej kører man til højre og efter cirka fire kilometer til højre mod Klintholm Havn.

Busene Have (40)

Kør cirka én kilometer nord for havnen og drej til højre ad Kraneledvej. Kør, indtil Møns Fyr er i sigte. I stedet for at køre ud til fyret så drej til højre ind i en lille skov, som hedder Busene Have. I skoven er der bronzealderhøje, bautasten, en skanse og mange spændende træer og buske.
På vejen tilbage kan man køre til Møns Fyr (55) og gå langs klintens kant hele vejen rundt om Store Klint.

Høvblege (78, 66)

På denne bakke vokser forskellige orkideer. Og herfra er en fantastisk udsigt over det yderste af Høje Møn og…

Mandemarke Bakker (15, 21)
Når man er kommet ned ad Høvblege køres til venstre et par kilometer, indtil der er afviser til Møns Klint.

Store Klint (34)

På vejen tilbage drejer man til højre mod Store Klint, kører ind gennem skoven og kommer til Geocenteret, inden man begiver sig ud på spændende vandringer langs kanten af klinten eller på stranden.

På vej tilbage til Stege kommer man først forbi Aborrebjerget (143m- 53, 7). Man kan gå op på toppen og herfra se over til Stevns og Lund, hvor turen startede. Senere køres forbi Magleby Kirke (27 - fra 1200-tallet).

Halvvejs tilbage til Stege kører man til højre i Hjertebjerg ud til Nordfeld Skov (70). Her fortsætter man gennem skoven helt til Stranden.

Fra Stege køres til Ulvshale og videre til Nyord, hvor man kan besøge den charmerende Nyord by(22).